You are currently viewing Lakásfelújítási támogatás a kivitelező szemszögéből II. GY.I.K.

Lakásfelújítási támogatás a kivitelező szemszögéből II. GY.I.K.

A korábbi blogbejegyzésem folytatása, ezúttal a leggyakrabban elhangzott kérdéseket válaszolom meg.

Q & A jelleggel, felsorolás szinten említem meg azokat a kérdéseket, amelyeket legtöbbször meg kellett válaszolnunk ismerősöknek, érdeklődőknek és tényleges megrendelőknek a kivitelezés előtt és alatt. „Q” jelöli a kérdést, „A” pedig a választ. 

Q: Szeretnénk egy xy épületet/bővítést/átalakítást, ezt el tudjuk számolni a felújítási támogatásban?

A: Amennyiben a MÁK oldalán található lista tartalmazza ezt, a válaszunk: igen. A linkelt dokumentum Milyen felújítással kapcsolatos tevékenységekre igényelhető a támogatás? alatti bekezdését kell tanulmányozni.

Q: Van olyan megrendelőjük, aki már visszakapta a pénzét?

A: Csak ilyan megrendelőnk van. A kivitelezés kezdetekor tudtuk, hogy ez egy közös érdek, ezért a korábbi megrendelőkkel együttműködve közvetelenül az utolsó számla kiállítása után már beküldtük a szükséges dokumentációt, amely kivétel nélkül pozitív elbírálásban részesült.

Q: X és Y épület teljes költségvetése bele fog férni a tervezett Z és W összegbe?

A: A mi oldalunkon elkövetünk mindent annak érdekében, hogy a lehető legpontosabban meghatározzuk a várható költségeket, ez szolgáltatásunk egyik meghatározó része. Ugyanakkor árgaranciát csak az általunk kibocsátott munkadíj számlára tudunk adni előre. Azok az építőanyagok, amelyeket nem áll módunkban nagy mennyiségben raktáron tartani, teljesen kiszolgáltatottak a napi piaci árak váltakozásainak, ami a 2021 évet tekintve több területen rekordokat döntött.

Q: Mivel tudjuk kivédeni, hogy az építőanyagok árai miatt a projekt befejezésekor kellemetlen „meglepetés” érjen minket a végösszeget látva?

A: 100%-os biztosíték nincs. Amit megtehetünk -és meg is tettük több kedves Megrendelőnkkel-, hogy megelőlegezzük a bizalmat és „előrendeljük” azokat az anyagokat is, amelyek a kivitelezés során csak sokkal később lesznek szükségesek. Ez logisztikai nehézségeket von maga után és a felhalmozott építőanyag gyakran útban van az aktuális munkafolyamatokban, de a fentiekkel gyakran hat számjegyű összeget tudunk megspórolni a Megrendelőnek.

Q: Úgy értesültem, hogy a kivitelezőnek XY tevékenységi kört fel kell vennie a vállalkozásába annak érdekében, hogy számlát állíthasson ki ZW támogatott tevékenységről, Önöknek ez nem jelent akadályt?

A: Cégünk, a 3House.hu mára kizárólagosan faépítészettel foglalkozik. Ez nem azt jelenti, hogy csak faanyagot építünk be, egy könnyűszerkezetes ház építése során például a héjalás, szigetelés szintén általunk kerül beépítésre. Fő tevékenységi körünk: 4120 Lakó- és nem lakó épület építése, ebben minden szerepel, amire a közösen aláírt szerződésben vállalkoztunk.

Bízom benne, hogy a fentiekkel sikerült megválaszolnom néhány kédést. Ha további kérdés merülne fel, itt nyugodtan feltehetik őket!

This Post Has 4 Comments

 1. Marika

  Kedves 3House.hu! Nagyon hálás vagyok, hogy megosztotta velünk mindezt. Nekem lenne még további kérdésem is ezzel kapcsolatban, lesz esetleg folytatás?

 2. 3House.hu

  Kedves Markia!
  Örülök, hogy segíthettünk. Felteheti a kérdéseit a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeinken.

 3. Névtelen

  Kedves 3House.hu! A kertben szeretnénk egy műhelyt létesíteni, a betonozás gondolom már nem aktuális idén, de láttuk a talajcsavaros bejegyzését facebookon…

  Inkább szóban fejteném ki, elég hosszadalmas lenne írásban.

 4. Marika

  Elfelejtettem beírni, az előző hozzászóló is én voltam, Marika.

Comments are closed.