You are currently viewing Talajcsavar beton alapozás helyett. Gyorsabb, hatékonyabb, olcsóbb?!

Talajcsavar beton alapozás helyett. Gyorsabb, hatékonyabb, olcsóbb?!

Cégünk közel fél éve foglalkozik talajcsavarok telepítésével, összefoglalom az eddigi tapasztalatokat.

Hosszas utánajárás és tárgyalás eredményeképpen a 3House.hu és az 1988 óta működő Krinner Gmbh cég között létrejött egy partneri együttműködés.

Sokan csak a karácsonyfatalp gyártójaként ismerik a német céget, emellett azonban 55 országban forgalmaz talajcsavarokat és gépeket. https://www.krinner.io

Talajcsavarbehajtó gépet és talajcsavarokat vásároltunk a Krinnertől és projektjeink alapjaként kizárólag Krinner csavarokat használunk.

A fenntartható építészet egyik „alapköve” a megfelelő alapozás, a cement és a betonozáshoz megfelelő minőségű homok fogyóban van a világon. Cégünk fő profilja a faépítészet, a könnyűszerkezetes épületek tökéletes kiegészítője a tartós, akár természetvédelmi területre is telepíthető talajcsavar. Mindenki szeretné biztos alapokon tudni a házát, a talajcsavaroknál biztosabb alapot mi nem ismerünk.

Egy 35 m2 nagyságú terasz alapozása egy napot vett igénybe

A talajcsavarokból kialakított alapok főbb tulajdonságai:

 • Gyorsan építhető
 • Azonnal terhelhető, nincs 28 napos kötésidő
 • Hóban, fagyban, lejtős domboldalon és sziklás talajon is működik
 • Az ára a vasbeton sávalaphoz, vagy lemezalaphoz képest kedvezőbb
 • Kis és nagy alapterületű épületeknél egyaránt alkalmazható
 • Sokoldalú: vízben álló épület, mocsaras, tőzeges vidéken épített szerkezet, híd, napelem park, lakó- és raktárépület…

Az általunk beépített talajcsavarok anyagára, a felmérés, kitűzés és lehajtás munkadíja sosem volt napiáras, míg a cement és a betonacél ára a mai napig látszólag tetszőlegesen váltakozik. Gazdaságosabb talajcsavart alkalmazni, mint a földmunka, zsaluzás, helyszínen kevert vagy mixerbetont előállítási költsége és az eldolgozás munkadíja.

A cégünk sokáig foglalkozott generál kivitelezéssel, a betonozás kivétel nélkül feláras munkadíjban volt elszámolva a munkásaink felé. Az egyik legkeményebb fizikai munka az építőiparban, a hiba nem megengedett és egy-egy betonozós nap „látástól Mikulásig” tart.

Mióta saját talajcsavarbehajtó gépünk van képzett brigáddal, valamint raktárkészletünk talajcsavarokból, bátran ajánljuk ezt a megoldást a betonozás helyett. A megrendelő is jól jár: költséghatékonyabb, gyorsabb alapot kap, mi pedig könnyebb, tisztább munkát végezhetünk.

Amennyiben a témával kapcsolatban kérdés merül fel, tegyék fel nyugodtan itt, vagy telefonos, illetve elektronikus elérhetőségeinken.

This Post Has 6 Comments

 1. József

  Kedves 3house!

  Eddig csak külföldi videókon láttam ilyen technológiával készült alapot, legtöbbször konténerházaknál. Működhet ez egy kerti home-office esetében is?
  Fából képzeltük el, félnyeregtetővel.

 2. 3House.hu

  Kedves József!

  Jó hírrel szolgálhatunk, ma már nálunk is tudjuk ezt a környezetbarát technológiát alkalmazni.
  Feltett kérdésére a válasz: Igen, az Ön által említett építmény esetében is működhet. További kérdéseivel kapcsolatban állunk rendelkezésére.

 3. József

  Kedves 3house!

  Köszönöm a gyors tájékoztatást!
  Inkább e-mailben fotókkal, vagy telefonon érdeklődjek?

  Üdvözlettel: József

 4. 3House.hu

  Kedves József!

  Nap közben (8:00 és 16:00 óra között) telefonon célszerűbb, így több kérdésre tudunk válaszolni rövidebb idő alatt.

 5. Hank

  „Hi there! I just would like to offer you a big thumbs up for your great information you have here on this post. I am coming back to your site for more soon.}”

 6. visit

  „Very good blog post. I definitely appreciate this site. Continue the good work!
  }”

Comments are closed.